Soms heb je je dag gewoon niet…

Zaterdag ben ik ‘even’ heen en weer naar Kerkrade gereden om in de plaatselijke diertuin een rondje te lopen en wat foto’s te maken.. Niet wetende dat dit de drukste dag na zwarte zaterdag is en ook was.. De files in frankrijk waren net zo erg als op zwarte zaterdag maar ook onder in Nederland was het merkbaar.
Net voor Susteren ging er een leuk rood lampje op het dashboard branden dat er iets met koelwater aan de hand was. Maar ach ik was woensdag bij de garage geweest en daar hadden ze iets aan de brandstof toevoer aangepast want ik reed op gas en benzine tegelijkertijd en dat is niet echt goedkoop. Over het algemeen gaat er altijd wel iets fout als de auto bij de Volvo is geweest, meestal doppen of slangen los of vergeten dingen goed vast te zetten dus geen stress en rustig een benzine station opgezocht. Bij de stop bleek mijn koelwater onder het minimum nivo te liggen en dat was vrijdagavond nog niet. Dus bij de esso maar een fles met koelvloeistof gekocht (fles 1 liter 5 euro 10) en deze er voor tachtig procent in gemikt tot het streepje maximaal.. Net voor de afslag Kerkrade weer dat lampje, uitgaande van het minst ergste denk aan lucht in de leidingen ofzo. Volgens de website moest ik de borden volgen maar na het passeren van de grens NL/DE ging er nog een lampje branden maar dan bij mij. Bij het terug over de grens rijden zat er nog een Esso dus ditmaal drie flessen gehaald en er een samen met het restant van de andere ingegooid maar geen spoor van een lek behalve dat de gehele auto nat was van het water, de airco heeft een rare plaats om het condenswater af de voeren ergens halverwege de motor dus loopt dit overal de auto uit als je rijd.. Nu had ik een klein probleem, direct die 228 kilometer weer terugrijden of het risco nemen dat de hele radiator leegloopt op een parkeer plaats. Dus heb ik maar besloten om door te gaan en wel te zien waar ik 7.2 liter vandaan haal als hij echt lek is, je bent toch niet voor niets al meer dan vijf jaar lid van de wegenwacht.
Nu ben ik toch maar naar de TomTom gaan luisteren om er zo snel mogelijk te komen. En wilde me op de laatste rotonde de verkeerde kant uitsturen omdat het huisnummer niet bekend was en ik het alternatief had gebruikt wat duidelijk ergens anders was.
Op de parkeerplaats weer het koelwater nagekeken en bijgevuld alleen miste ik dit maal maar een heel klein beetje.
Deze dierentuin is best wel aardig alleen met het zonnetje er recht boven wel een beetje heet, er staan weinig bomen waar je onder loopt. Wel hadden ze een leuk meisje met een camera en haar ouders die mij met mijn toeter best wel interessant vond. Even voor de duidelijkheid de LENS op mijn camera zo’n grote witte canonlens. Maar goed duidelijk daar uit de buurt aan het accent te horen dus een beetje te ver en ik heb een hekel aan het laatste stuk van de A2 na eindhoven dus het wordt nooit iets..
Toch enigszins niet op mijn gemak dat de hele radiator leegloopt ben ik niet echt lang gebleven. Terug op de parkeerplaats had ik al mijn vloeistof nog (ja, koelwater in mijn auto). en lag er niets zichtbaar onder in het grind. Dus voorzichtig aan de terugreis begonnen in de hoop dat ik het ging halen..
De eerste stop was in Maarheze om bij te vullen, dit was bijna niet meer nodig omdat net voor de afrit alles vol in het anker ging en de snelheid zat er toch lekker in dus voor sommige was dit even een spannend moment gelukkig was iedereen net op tijd rondom mij.. Het enige nadeel van deze afrit is dat er niet direct een oprit is en je het hele dorp door moet, zeer fijn als er dan iemand voor je rijd met een paard in een trailer en niet harder dan 20 durft te rijden..
De volgende vulstop was net na Best en hier had de esso nog twee flessen die ik beide heb meegenomen om zeker te zijn dat ik het ging halen sorry voor degene die mis greep..
Bij breda was het weer feest en weer een fles minder het is dus blijkbaar zo dat hoe harder ik rijd hoe sneller hij leegloopt… tevens heb ik hier een ander lampje erbij gekregen, de waarschuwing dat ik nog maar 100 km kon rijden..
Het laatste stukje het ik net gehaald, net voor de brug was het weer tijd om te vullen alleen was er ondertussen ook het lampje van het gas een knipperlicht geworden welke alleen maar aanging als ik gas gaf, leeg is blijkbaar alleen van toepassing als je vooruit wilt komen. Voor de 478 kilometer direct de tank gevuld met 53 liter gas in een effectieve 50 liter tank dus vraagtekens bij de definitie van een liter LPG..
Zondag lag er in de middag nog aardig wat onder mijn auto zonder dat het niveau echt was gedaald dus lekt hij naar buiten toe en niet de motor in en dat scheelt een dikke 700 euro bij de garage.
Conclusie van de dag, ga niet 470 kilometer rijden om 4 uurtjes in een dierentuin te lopen als je auto net bij de garage is geweest..
.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *