Het is weer eens zo’n week

De week is weer lekker begonnen.
Vrijdag heb ik voor de 3e maal sinds ik deze auto heb maar weer eens de benzine bijgevuld. Dit geintje heeft me inclusief het aanvullen van het gas een kleine 130 euro gekost, wat een belachelijke prijzen tegenwoordig.
Bij het wegrijden de stomste fout gemaakt door de auto over te zetten van LPG naar benzine om te kunnen zien hoeveel benzine er nu eigenlijk in de tank zat. Omdat ik eerder problemen had met het terugschakelen naar LPG tijdens het rijden maar dit stationair wel zonder problemen kon heb ik hier gelukkig mee gewacht tot op de parkeerplaats.
Bij het overschakelen verzoop de motor direct met afslaan tot gevolg. Met het doorblijven starten start de motor wel weer maar bij de poging om weer over te schakelen naar gas door de installatie zelf had hij nogmaals de motor verzopen.
Maandag tot de conclusie gekomen dat de magneetkoppeling van de airco op is, deze had ik verleden jaar al met een tijdelijke oplossing laten maken, maar heeft nu echt de geest gegeven. Dus nu in plaats van airco -> arko (Alle Ramen Kunnen Open)
Vandaag bij de Volvo geweest die eens heeft gekeken. Tijdens het starten komt het gas er zelfs door de luchtinlaat naar buiten omdat de verdamper volop open staat en dus veel meer gas naar de motor doorlaat dan er nodig is. Tijdens dit blijft ook de benzinepomp nog volop draaien waardoor starten geheel onmogelijk is.
De Volvo heeft me doorverwezen naar een ander bedrijf wat LPG inbouwt omdat ze zelf niet aan de spullen kunnen komen en het toch ook daar moeten halen. (ja ik had de hint vorige keer al begrepen dat je liever niet hebt dat ik met deze auto kom maar ben lekker eigenwijs)
Daar zijn ze tot de conclusie gekomen dat de verdamper overleden is. Dit werd even nagekeken tijdens het stug doorroken van een shaggie, en dat was wel even schrikken omdat er toch iets meer gas uitkwam dan hij dacht dat eruit zou komen..


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *