Einde oefening Volvo..

Vandaag 28 september 2009 heeft zich een klein privé rampje voltrokken.

Niks met mij maar de Volvo heeft het niet gehaald (klinkt lekker dramatisch)

Bij het inhalen van een busje (althans een goede poging)  kwam er een harde knap onder de motorkap vandaan, na het loslaten van het gas en daarna bij een tweede poging wederom hetzelfde. Nu echter met veel lampjes op het dashboard en compleet inhouden.

Mij keuze om direct door te rijden naar de Volvo in Barendrecht leek niet geheel overbodig.Volvo 850
De Volvo in Barendrecht is gelukkig te bereiken door drie rotondes en een afslag met totaal geen verkeerslichten.
Bij het remmen ging alles happeren en de feestverlichting op het dashboard ging direct weer knipperen, eerste idee , einde automaat want hij voelde aan of er niet ontkoppeld werd.

Bij het stilzetten was het dan ook direct einde oefening.
Na het openen van de motorkap ligt alles wat met de lucht inlaat te maken onder de motorkap verspreid.
Het probleem is veroorzaakt door twee backfires in de luchtinlaat. De LPG word verneveld net na de inlaat slang maar kan blijkbaar door een net verkeerde afstelling in de lucht inlaat tot ontbranding komen, met als gevolg een explosie die alles van de lucht inlaat los blaast.

Na het vastzetten kon ik hem weer meenemen maar ik ben niet ver gekomen, door het inhouden op LPG de auto aan de kant gezet om verder te gaan op benzine maar daar wilde hij absoluut niet meer op lopen, heel onregelmatig en steeds net niet afslaan maar bij gas geven of in drive zetten sloeg de motor af.
Met moeite heb ik hem weer aan de praat gekregen op LPG en teruggekropen naar de Volvo en daar achtergelaten om het uit te zoeken.

De schade voor dit grapje zijn bij mij op het ogenblik rond de tweeduizend euro maar dan kan meer worden om dat niet alles gecontroleerd is na het vaststellen van dit bedrag.
De keuze is dus heel moeilijk omdat er geen geld is voor een andere en deze waarschijnlijk met nog meer problemen gaat komen..

Dus ik moet met veel moeite afscheid gaan nemen van deze auto omdat het maken het niet meer waard is, graag had ik de vijf ton gehaald maar dat gaat nu stoppen op de 364xxx kilometers.

Nu rij ik tijdelijk rond in een tuinhuisje van Opel met de wegligging als een afgevallen blaadje.
 (tja anderhalve ton Volvo gewend => dus zwaar verziekt)

Morgen terug naar de Volvo om te zien hoe nu verder..


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *